MENIU

Studenta la Medicină cercetată în cazul crimei de la Timişoara rămâne în arest

Magistraţii Curţii de Apel Timişoara au respins recursul la prelunigrea măsurii de arestare preventivă depus de studenta de la Medicină cercetată, alături de prietenul ei, pentru uciderea şi tranşarea unui bărbat, într-un cămin studenţesc din Timişoara.

Carmen Bejan va fi cercetată în continuare în stare de arest preventiv, la fel ca iubitul ei, Sergiu Florea.

Avocaţii fetei de 20 de ani sperau ca tânăra să poată fi cercetată în stare de libertate, în baza unor vicii de procedură: recursul nu a putut fi judecat până la expirarea măsurii de arest preventiv, pentru că a ajuns mai târziu la Tribunalul Timiş.  Mandatul de arestare preventivă a expirat în 1 septembrie.

Alături de Sergiu Florea, Carmen Bejan s-a întors, în noaptea de miercuri spre joi, de la Penitenciarul Jilava, acolo unde a stat ultimele două săptămâni. Ambii au fost duşi la Bucureşti pentru efectuarea unor expertize psihiatrice care să stabilească dacă au avut discernământ în momentul crimei.

În 27 august, magistraţii Tribunalului Timiş au prelungit mandatele de arestare ale celor doi studenţi la Medicină cercetaţi în cazul crimei de la Timişoara, cu încă 30 de zile.

Raul Sergiu Florea şi Carmen Bejan, studenţi la Universitatea de Medicină din Timişoara, au fost arestaţi preventiv în data de 2 august, pentru omor deosebit de grav şi, respectiv, complicitate la omor. Ambii au făcut recurs, cerând să fie cercetaţi în libertate.

Trupul victimei, Trifu Schroth (65 de ani), a fost descoperit după ce portarul căminului studenţesc 1-2 al Medicinei a sesizat Poliţia că a văzut urme de sânge pe trotuarul căminului.

După ce l-au omorât pe bărbat, studenţii i-au tăiat picioarele şi apoi au îndesat trupul într-un geamantan, iar picioarele le-au pus în plase negre. Ei au pus geamantanul şi plasele în portbagajul maşinii victimei, cu intenţia să meargă pe un câmp unde să incendieze autoturismul, însă, pentru că nu au putut porni maşina, au abandonat-o. Bărbatul avea un căluş în gură şi mâinile legate. Autopsia a arătat că bărbatul a murit în urma a zeci de lovituri de cuţit aplicate în piept. Pe trupul bărbatului erau şi foarte multe echimoze.