MENIU

Stroe: Geoană ori demisionează din fruntea Senatului, ori nu mai participă la şedinţele CSAT

Foto: NewsIn

Secretarul general al PNL, Radu Stroe, a declarat, duminică, referindu-se la demersul lui Mircea Geoană de a-şi anunţa retragerea din CSAT, că nu acesta are nicio semnificaţie.

"Potrivit Constituţiei, Geoană nu se poate nici retrage, nici include, pentru că nu domnia sa este problema, ci funcţia de preşedinte al Senatului, care este consacrată prin lege, obligă la această ipostază. Prin urmare, lui Geoană îi rămân două ipoteze de lucru - ori demisionează din funcţia de preşedinte al Senatului şi nu mai este vicepreşedinte al CSAT, ori anunţă că va refuza să mai participe la şedinţele CSAT. Retragerea nu are nicio semnificaţie", a afirmat Stroe.

Potrivit secretarului general al PNL, gestul lui Geoană are o singură cauză, şi anume aceea că ar fi primit informaţii potrivit cărora CCR urmează să declare neconstituţională legea prin care s-a instituit funcţia de vicepreşedinte al CSAT.

"CCR va declara neconstituţională Legea şi Geoană va rămâne fără jucărie. În acelaşi timp, nu trebuie să neglijăm că Geoană a luat această atitudine pentru că tot suntem în ziua de vot şi astfel, televiziunile, noi, discutăm de Mircea Geoană, de PSD. În opinia mea, oamenii vor înţelege şmecheria la care a recurs şi va avea şi consecinţele necesare. Lumea nu va fi încântată că Geoană face acest lucru în timpul votului. Mi-aş permite o sugestie pentru televiziuni, să nu mai transmită despre Mircea Geoană şi istoria ieşirii sale din CSAT acum", a încheiat Stroe.
Mai multe articole despre:
CSAT Senat demisie Mircea Geoană Radu Stroe