MENIU

Stranieri / Românii de la Şahtior, decoraţi de preşedintele Ucrainei. Vezi GALERIE FOTO!

Foto: www.shakhtar.com
Foto: www.shakhtar.com
Foto: www.shakhtar.com
Foto: www.shakhtar.com
Foto: www.shakhtar.com
Foto: www.shakhtar.com
Foto: www.shakhtar.com

Românii de la Şahtior Doneţk, antrenorul Mircea Lucescu, fundaşul Răzvan Raţ, secundul Alexandru Spiridon, antrenorul de portari Marian Ioniţă şi masorul Victor Hexan, au fost decoraţi, marţi, de preşedintele Ucrainei, Victor Iuşcenko, împreună cu restul jucătorilor şi membrilor staff-ului câştigătoarei Cupei UEFA.

Lucescu afost decorat cu Ordinul de Merit clasa a II-a , iar Răzvan Raţ a primit Premiul pentru Curaj, clasa a III-a.

Antrenorul secund Alexandru Spiridon şi masorul Victor Hexan au fost decoraţi cu Medalia pentru Muncă şi Victorie. Antrenorul cu portarii, Marian Ioniţă, a primit şi el Ordinul de Merit clasa a III-a pentru performanţa din Cupa UEFA.

Portarul Andrei Piatov şi jucătorul Dimitri Cigrinski au primit Premiul pentru Curaj, clasa a II-a, în timp ce Dario Srna, Gai, Ilsinho, Luis Adriano, Jadson, Fernandinho sau Hubschman, au primit Premiul pentru Curaj, clasa a III-a.

Fotbaliştii care au evoluat mai puţin în meciurile din Cupa UEFA, dar şi oficialii clubului au primit din partea preşedintelui ucrainean Medalia pentru Muncă şi Victorie.

Jucătorii, antrenorii şi toţi oficialii clubului Şahtior Doneţk au fost îmbrăcaţi în costumele de prezentare la întâlnirea cu preşedintele, la care a participat şi patronul Rinat Ahmetov. Lucescu şi Ahmetov i-au prezentat lui Victor Iuşcenko trofeul Cupei UEFA şi i-au oferit din partea echipei un tricou cu numele său, cu numărul 20, dar şi o minge cu autografele tuturor jucătorilor care au participat la câştigarea competiţiei.

Şahtior Doneţk a câştigat Cupa UEFA pe 20 mai, după ce a trecut în finala competiţiei, după prelungiri, scor 2-1, de germanii de la Werder Bremen.