MENIU

Strămoşii oamenilor aveau bucătării şi dormitoare

În vechile lor locuinţe, reprezentanţii Homo erectus aveau mici răbufniri feng shui.

Oamenii timpurii îşi delimitau spaţiul în care locuiau în bucătării, spaţii unde munceau şi încăperi în care se relaxau.

Strămoşii noştri de acum sute de mii de ani nu obişnuiau să gătească şi să mănânce în acelaşi loc. Descoperirea a fost făcută de o echipă de arheologii care a realizat săpături într-un sit din Israel vechi de 800.000 de ani. Deşi nu e foarte sigur cine locuia în acea zonă, se crede că e vorba de reprezentanţi ai Homo erectus.

Dovadă a inteligenţei umane, această delimitare clară a spaţiului locuibil nu a mai fost observată decât la strămoşi care populau Terra acum 100.000 de ani, arată Livescience. \"Este surprinzător să găsim un sit atât de timpuriu. Asta arată fie abilitatea, fie nevoia acelor oameni de a îşi organiza în acel fel existenţa\", spune arheologul Rivka Rabinovich de la Universitatea din Ierusalim.

Cercetătorii israelieni au excavat rămăşiţele unor tabere umane timpurii, aflate la margine unor vechi lacuri. La faţa locului au găsit bucăţi de cremene, unelte de piatră, carapace de crab, oase de peşti, precum şi bucăţi de fructe, seminţe şi lemn.

Mai multe articole despre:
Israel locuinţă arheologie homo erectus