MENIU

Stolojan: Criteriul decisiv de verificare a Coaliţiei este susţinerea reformelor, nu analiza filialelor PD-L

Foto: NewsIn

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat luni că singurul criteriu pentru menţinerea social-democraţilor la putere alături de democrat-liberali este susţinerea PSD faţă de reformele asumate de Executiv, poziţia filialelor faţă de Coaliţie fiind doar un aviz consultativ.

Theodor Stolojan a afirmat că poziţiile exprimate de organizaţiile judeţene ale PD-L survin după solicitarea expresă a conducerii centrale care a dorit că le consulte pe subiectul participării la guvernare.

Pe de altă parte, democrat-liberalul a spus că nemulţumirile exprimate de filiale faţă de PSD nu vor fi un criteriu decisiv pentru o eventuală scoatere a social-democraţilor din Guvern.

"Săptămâna trecută am luat hotărârea să avem un punct de vedere al filialelor, dar Coaliţia şi participarea la guvernare a PSD are un singur criteriu de verificare: susţinerea reformelor", a declarat Stolojan.

El a adăugat că opiniile venite din teritoriu reprezintă un punct de vedere consultativ pentru conducerea partidului. Liderul PD-L nu a exclus ca cei de la centru să încerce medierea între organizaţiile partidelor de guvernământ din judeţele în care raporturile dintre acestea s-au deteriorat.

Un alt lider democrat-liberal, vicepreşedintele Gheorghe Flutur, a spus că solicitarea conducerii centrale către organizaţiile judeţene este una din evaluările periodice ale relaţiilor cu PSD în teritoriu. "Nu este prima oară când am cerut evaluări ale relaţiilor cu PSD pentru a putea debloca situaţiile apărute. Şi aceasta este o evaluare periodică pe care o vom analiza", a spus Flutur.

Întrebat dacă liderii centrali vor ţine seama de părerea filialelor şi vor scoate PSD de la guvernare, Flutur a răspuns: "Este adevărat că în unele zone, colaborarea nu funcţionează dar, pentru noi, prioritară este guvernare. Încă nu am discutat acest lucru şi nici nu cred că este o urgenţă aşa de mare".

Liderul senatorilor PD-L, Traian Igaş, a anunţat că va informa conducerea partidului în legătură cu votul dat de senatori în favoarea ruperii parteneriatului cu PSD, în timp ce deputatul PD-L Mircea Toader spune că la Cameră nu s-a luat această decizie şi că PD-L trebuie să ţină cont de criză.

Mai multe articole despre:
coaliţie Theodor Stolojan filiale rupere PD-L