MENIU

Stolojan: Când discuţi de solidaritate, nu poţi să vezi pe unul că cheltuie bani pe aiureli festiviste

Foto: NewsIn

Prim-vicepreşedintele PD-L, Theodor Stolojan, a susţinut, în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV, că Guvernul a procedat greşit mărind bugetul ministerelor Tineretului şi Turismului, deoacere nu se poate vorbi de solidaritate când unii miniştri cheltuie "în neştire" bani pe activităţi festiviste.

Întrebat, în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV, ce măsuri proaste a luat Guvernul Boc, liderul PD-L a răspuns că Executivul "a mărit bugetele unor ministere, care nu trebuiau mărite, şi la Tineret, şi la Turism şi în alte locuri".

"Noi discutăm de solidaritate în criză, acelaşi lucru l-am spus şi partidului din care fac parte, când discuţi de solidaritate nu poţi să vezi pe unul că cheltuie aşa, scoţând din buzunare bani în neştire pe fel de fel de aiureli festiviste. Nu poţi să accepţi asemenea lucruri indiferent cât de necesare sunt asemenea cheltuieli festiviste", a spus Stolojan.

Liderul democrat-liberal a adus şi alte critici Executivului, el referindu-se la întârzierile în reforme-Legea salarizării unice şi legile Educaţiei.  "Nouă luni de zile am bătut pasul peloc cu o serie de reforme care se puteau face, fie au fost declanşate pe nişte concepte greşite, ca legea salarizării unice, unde ei s-au apucat, în loc să rezolve o treabă relativ simplă de ierarhizare a activităţilor sociale de la 1 la 15, s-au apucat să discute nivelul de salarii şi au intrat evident într-o încurcătură şi mi-e teamă că acelaşi lucru se va întâmpla cu standardele de cost", a spus Stolojan, apreciind termenul de 15 septembrie pentru elaborarea strandardelor de cost ca fiind nerealist.

Pe de altă parte, Stolojan a apreciat că Guvernul a luat şi măsuri bune, restructurarea bugetului şi programele care încearcă să accelereze investiţiile publice fiind unele dintre acestea.