MENIU

Stolojan anunţă că bugetul pe anul viitor este gata şi poate fi trecut prin Parlament

Foto: NewsIn

Prim-vicepreşedintele PD-L, Theodor Stolojan, a declarat la Bacău, la mitingul de susţinere a candidaturii lui Traian Băsescu pentru un nou mandat la Preşedinţie, că bugetul pe anul viitor este gata şi că, după votul de învestitură a Cabinetului Croitoru, noul buget poate fi supus aprobării.

"Bugetul este gata. El corespunde acordurilor stabilite cu FMI, este făcut de Guvernul Emil Boc şi poate fi trecut prin Parlament după votul de învestitură al Cabinetului Croitoru. Este o condiţie esenţială pentru a primi şi ultima tranşă de bani", a spus Stolojan.

Întrebat dacă va propune parlamentarilor un compromis pentru a susţine proiectul de buget în Parlament, Stolojan a spus că va supune aprobării proiectul de buget conform regulamentului.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat duminică la Târgu Bujor, în judeţul Galaţi, că intenţionează să propună majorităţii parlamentare de 65% să lucreze împreună bugetul pe 2010. "În ultimii cinci ani, au fost la guvernare PNL, PD-L, UDMR şi, în ultimele nouă luni şi PSD. De aceea vreau să fac un apel ca discutarea şi aprobarea bugetului să fie scoasă în afara competiţiei electorale prezidenţiale. Şi noi am avut o vină şi alţii au avut o vină şi vreau să propun majorităţii parlamentare de 65% să lucreze împreună bugetul pe 2010", a spus Geoană.