MENIU

Steven Spielberg va produce un film despre Martin Luther King Jr.

Foto: howstuffworks.com

Studiourile DreamWorks au cumpărat drepturile asupra biografiei lui Martin Luther King Jr., povestea luptătorului pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare din SUA urmând să fie produsă de Steven Spielberg, Suzanne de Passe şi Madison Jones.

King, care a fost asasinat în 1968, în Memphis, la vâsta de 39 de ani, şi-a înregistrat drepturile de autor asupra discursurilor şi cărţilor sale încă din timpul vieţii. Proiectul DreamWorks marchează primul film autorizat de King Estate şi dă producătorilor dreptul de a utiliza proprietăţile intelectuale ale acestuia, inclusiv faimosul discurs "I Have a Dream", folosit în timpul marşului din Washington în 1963, pentru a crea o poveste asupra vieţii sale.

"Suntem cu toţii onoraţi că deţinătorii drepturilor asupra vieţii lui King ne-au dat oportunitatea de a spune povestea acestor evenimente istorice. Sperăm că puterea creativă a filmului şi impactul vieţii lui Martin Luther King se pot combina pentru a prezenta o poveste cu o putere incontestabilă, de care să putem fi mândri", a declarat Steven Spielberg.

Martin Luther King Jr. a fost cea mai tânără persoană care a primit Premiul Nobel pentru Pace, în 1964 pentru lupta împotriva segregării rasiale.
Mai multe articole despre:
film Steven Spielberg