MENIU

Steaua - St. Patrick\'s, cu porţile închise, în Europa League! Vezi aici şi adversarele celorlalte trei formaţii româneşti

Foto: uefa.com

Echipa patronată de Gigi Becali dă un al treilea examen continental în această vară, împotriva irlandezilor de la St. Patrick\'s. Meciul de la Bucureşti va putea fi văzut doar la televizor, din cauză că UEFA i-a sancţionat pe stelişti să joace două meciuri cu porţile închise, ca urmare a banner-ului rasist afişat de suporteri la meciul cu Ujpest.

În 20 august, patru echipe româneşti se vor împrăştia prin Europa. Miza este multiplă: punctele pentru sporirea coeficienţilor de echipă şi de ţară, calificarea în grupele Europa League şi, implicit, cele trei milioane de euro pe care le promite UEFA, fiecărui team care trece bariera play-off-ului.

După Ujpest şi Motherwell, Stelei i-a fost hărăzit un adversar din Irlanda, St. Patrick\'s Athletic Dublin, care în runda anterioară a fost protagonista unei surprize, eliminând formaţia rusă Krilia Sovietov Samara, mult mai bine cotată. Echipa se află în plin campionat, iar momentan se află pe locul şapte.

Căpitanul ei este galez, Gary Dempsey, dar lotul este format în majoritate din irlandezi, or cu aceştia Steaua are deja experienţă, eliminând-o în 2005 pe Shelbourne. Din păcate, partida de la Bucureşti se va disputa fără spectatori, din cauza bannerului rasist pe care l-au afişat suporterii Stelei la meciul cu Ujpest.

CFR Cluj, aflată la al treilea sezon consecutiv în cupele europene, are foarte mari şanse să prindă şi în acest an grupele, dar ale Ligii Europa, având cel mai facil adversar dintre echipele româneşti, pe NK Sarajevo, din Bosnia. Aceasta s-a calificat greu în play-off, trecând la penalty-uri de suedezii de la Helsinborg. Are jucători prea puţin cunoscuţi, în rândurile lor excelând mijlocaşul Ajdin Maksumic şi atacantul Alen Skoro, cu câteva selecţii în naţională.

Dinamo, care în ultimii doi ani s-a făcut de râs cu Elfsborg şi NEC Nijmegen, va încerca să-şi spele ruşinea în faţa cehilor de la Slovan Liberec. Momentan, aceştia sunt într-o formă foarte proastă, adunând doar un punct după două etape. Lotul este foarte tânăr, cu mulţi jucători la naţionala Under 21.

Cum era de aşteptat, FC Vaslui are cel mai greu adversar. Eliminaţi anul trecut din UEFA fără a fi învinşi, de Slavia Praga, moldovenii vor întâlni acum pe AEK Atena, echipă la care joacă din această vară Ilie Iordache, fost la Dinamo şi Pandurii. Antrenor este Dusan Bajevic, cu care AEK a câştigat patru titluri de campioană, iar cel mai periculos jucător pare a fi argentinianul Ismael Blanco, golgeterul ultimelor două ediţii de campionat în Grecia. 

Prima manşă a play-off-ului se va juca pe 20 august, iar returul e programat o săptămână mai târziu. Dintre cele patru formaţii româneşti, CFR Cluj este singura care joacă partida tur în deplasare.