MENIU

Steaua şi Rapid au remizat, 1-1, în liniştea din Ghencea

Foto: NewsIn

Steaua şi Rapid au terminat la egalitate, scor 1-1, un derby disputat în etapa a 11-a a Ligii I, într-o atmosferă dezolantă creată de tribunele goale. După ce au fost conduşi la pauză, "roş-albaştrii" au câştigat repriza secundă, dar vor trebui să mai aştepte un an pentru a câştiga un meci întreg şi a pune capăt invincibilităţii Rapidului în Ghencea.

La trei zile după ce a pierdut în Ghencea cu Fenerbahce (0-1), în Liga Europa, Steaua a primit vizita Rapidului, formaţie pe care nu a mai învins-o acasă din 27 octombrie 2002. Dorinţa Stelei de a întrerupe seria neagră în faţa Rapidului şi, de partea cealaltă, ardoarea de a arăta că eşecul usturător din ultima etapă, 1-4 cu CFR Cluj, a fost doar un accident, a făcut ca meciul să fie unul plăcut încă de la început, cu un ritm bun şi cu acţiuni direct pe poartă.

Ambii antrenori au furnizat câte două surprize în alcătuirea formulelor de joc. Dacă la Rapid a debutat portarul Mircea Bornescu, iar Marius Constantin, fundaş central de "meserie", a fost urcat la mijloc, ca închizător, în garnitura Stelei au apărut titulari Mihăiţă Pleşan şi renegatul Dayro Moreno, care în etapa trecută a intrat pe teren la Iaşi şi a deschis drumul "roş-albaştrilor" spre victorie.

Trupa lui Hizo, susţinută din Loja 13 de 18 suporteri care au primit invitaţii din partea conducerii FC Rapid, a evoluat mult mai bine şi a dat dovadă de o mai mare disponibilitate la efort. Deşi superiori la mijlocul terenului, rapidiştii au reuşit să deschidă scorul dintr-o fază fixă, nu din acţiune. În minutul 27, la un corner executat de Spadacio, Rada a respins pe spate, însă doar până la Ricardo Fernandes, liber în careu. Acesta a şutat nestingherit la poartă, iar Ovidiu Herea, scos din ofsaid de Ghionea, a deviat mingea în plasă.

Până la pauză, Steaua nu şi-a revenit, ci a dat dovadă de o tot mai mare nervozitate, iar Szekely s-a mulţumit să cerşească un penalty (38), astfel că tabela nu a mai suferit modificări.

La reluare, "roş-albaştrii" au fost ceva mai determinaţi, iar în minutul 61 au egalat prin Dayro Moreno, tot în urma unui corner. Reuşita le-a dat aripi steliştilor, care au început să atace cu ceva mai mult curaj. Kapetanos a reluat cu capul peste poartă (67), iar Dayro Moreno şi Surdu i-au dat de lucru lui Bornescu la primul său meci în poarta Rapidului.

La poarta cealaltă, doar Marius Constantin a mai încercat să fie periculos, Zapata trebuind să se întindă serios pentru a respinge un şut de la distanţă al rapidistului, însă până la final nimic nu s-a mai schimbat.

CASETA TEHNICĂ:

STEAUA - RAPID 1-1 (D. Moreno 59 / Herea 27)

Steaua: Zapata - Golanski (Kapetanos 57), Ghionea, Baciu, Rada - Szekely (Ochiroşii 86), Pleşan (Onicaş 75), Toja, Nicoliţă - D. Moreno, Surdu. Antrenor: Mihai Stoichiţă.

Rapid: Bornescu - Helder, R. Fernandez (Mardare 55), Iordache, Bozovic - M. Constantin, Lazăr (Matic 82) - Buga, Spadacio, Herea (Grigorie 46) - Ioniţă. Antrenor: Viorel Hizo.

Cartonaşe galbene: Ghionea 26, Szekely 29, Toja 39 / Buga 45, M. Constantin 63, Ioniţă 79

Arbitri: Stefan Messner - Markus Mayr, Gerd Adanotsch (toţi din Austria)

Stadion: Steaua; Spectatori: partida s-a disputat cu porţile închise.

Vezi aici cum s-a disputat meciul Steaua - Rapid, scor 1-1.