MENIU

Steaua-Fanii spun că "nu există cale de împăcare" cu Becali şi vor continua protestele la adresa lui

Foto: NewsIn

Suporterii Stelei au organizat, marţi, o conferinţă de presă în care au explicat că vor în conducerea clubului un om "de caracter", iar acesta nu este în niciun caz actualul patron Gigi Becali.

"Dacă Gigi era suporter al Stelei, ar fi trebuit să fie prezent la conferinţa de presă sau măcar să asiste la ea. Nu îi cerem decât să se comporte ca un patron al unei echipe ca Steaua. Unii dintre fanii Stelei au pretenţii în ceea ce priveşte conducerea, el nu e o persoană pe care o dorim ca om, ca şi caracter. Protestul nu se va termina prea curând. Nu există cale de împăcare cu Gigi Becali. Vom încuraja echipa, dar vom continua protestul împotriva lui până când cineva va înţelege că a fi patron la Steaua înseamnă o responsabilitate uriaşă", a spus Alexandru Tofan, unul dintre liderii galeriei roş-albastre.

Fanii i-au criticat şi pe jucătorii Stelei, dar şi pe restul membrilor din conducerea clubului, în frunte cu preşedintele Valeriu Argăseală: "Domnul Argăseală a încercat să facă primul pas spre împăcare, dar nu cedăm aşa uşor. El a vrut de foarte multe ori să îşi protejeze imaginea şi nu are un cuvânt de spus în club. Simţim lipsa Stelei, a performanţei, a jucătorilor care îşi dau viaţa pe teren, a conducerii performante. Niciun jucător al Stelei nu e apropiat de galerie, au văzut şi ei ce înseamnă să nu fim alături de ei. Şi-au dat seama că fără noi nu sunt aşa buni cum credeau ei. Vrem să vedem că se dedică 100% pentru echipă".

Liderul suporterilor a explicat şi bannerul de la meciul tur cu Ujpest, care a generat un scandal în mass media şi în rândul opiniei publice. "A fost scris de cineva care cunoştea limba maghiară, nu e revendicat de nimeni. Acel banner a fost o replică la ceea ce au făcut fanii unguri de când au sosit în România şi până la stadion. Au aruncat cu sticle cu urină în gară, ne-au făcut ţigani şi multe altele. Cineva s-a simţit atât de lezat încât a afişat acel banner", a afirmat Tofan, adăugând că fanii Stelei nu sunt rasişti şi că mesajul de pe banner făcea referire strict la fanii lui Ujpest.

Au plecat: Ioan Ovidiu Sabău (antrenor); Ciprian Tătăruşanu (Steaua), Cătălin Păun (revenit la Rapid), Ducu Ninu (Steaua), Dorel Zaharia (revenit la FC Braşov), Cristian Silvăşan (Gaz Metan Mediaş), Dan Roman (CSM Râmnicu Vâlcea)

Mai multe articole despre:
Steaua Gigi Becali suporteri