MENIU

Steaua - Becali spune că ideea fuziunii cu Unirea Urziceni îi aparţine

Foto: NewsIn

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a declarat, luni, că lui îi aparţine ideea fuziunii cu Unirea Urziceni, în urma căreia roş-albaştrii ar putea evolua în Liga Campionilor, dar admite că deocamdată nu se poate vorbi despre ceva concret.

"Încă nu am discutat cu Bucşaru, dar şi dacă aş fi făcut-o, nu aş fi spus. Deocamdată, asta e doar ideea mea. Trebuie să mai aşteptăm, pentru că Steaua s-ar putea să bată Unirea şi să meargă în cupele europene. Acum depinde şi de suporteri, pentru că am înţeles că ei nu sunt foarte fericiţi în legătură cu acest aspect. Oricum, dacă se face ceva, Steaua va absorbi Unirea şi nu va ceda nimic. Rămânem cu palmares, cu tot şi luăm vreo 15 jucători, antrenor şi locul în Liga Campionilor. Nu greşesc cu nimic, ar fi un an de umbră pe care eu l-aş lumina", a spus Becali, la Sport.ro.

Patronul Stelei a mai afimat că din punct de vedere legal fuziunea se poate face, iar FRF nu ar putea împiedica acest lucru. "Noi funcţionăm după Legea 31, a societăţilor comerciale. Conform acestei legi civile, putem face fuziunea, doar că trebuie să accepte şi Federaţia. Într-un fel, ei vor fi obligaţi, pentru că un regulament sportiv nu poate opri o lege organică. Nu ştiu ce a zis Lupescu, dar el nu se prea pricepe la legi".

Pe de altă parte, preşedintele Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a explicat că fuziunea nu este posibilă, din punct de vedere al regulamentelor, şi nu se va face: "Steaua are licenţă pentru sezonul 2009/2010 şi Unirea la fel. Dacă această diversiune ar fi avut un fundament real, ar fi trebuit făcută până la 31 martie. Nu suntem interesaţi de fuziune şi vom rămâne FC Unirea Urziceni. Domnul Gigi Becali îi propune degeaba ceva domnului Bucşaru, pentru că garantez eu că formaţiile nu vor fuziona".

Gigi Becali este de părere că Unirea Urziceni "este campioană în proporţie de 90%, chiar dacă mai are două meciuri grele" şi susţine că ialomiţenii vor juca pe stadionul Stelei, dacă vor merge în grupele Ligii Campionilor.