MENIU

Steaua, aproape de grupele Europa League, după 3-0 cu Saint Patrick's, în manşa tur a play-off-ului

Foto: NewsIn

Steaua a câştigat cu 3-0 prima manşă cu Saint Patrick's, în play-off-ul pentru grupele Europa League. Partida din Ghencea s-a decis după pauză, când Nicoliţă şi Stancu (de două ori) au punctat pentru succesul care o duce pe Steaua aproape de grupele noii competiţii europene. Returul se va disputa peste o săptămână.

Debutul meciului cu irlandezii de la Saint Patrick's a lăsat impresia că Steaua întâlneşte un simplu partener de antrenament. După doar două minute, Kapetanos putea să-şi treacă numele pe tabela de marcaj, dar grecul a ratat o ocazie uriaşă. Nicoliţă l-a găsit pe atancant singur-singurel în careul lui Saint Patrick's, la 6 metri, dar Kapetanos a luftat incredibil. Onicaş, Petre Marin şi Golanski l-au încearcat apoi cu şuturi de la distanţă pe goolkeeper-ul Rogers, dar portarul irlandezilor a scapat cu faţa curată. În ciuda dominaţiei steliste, irlandezii arată că nu au venit în vacanţă, iar Partridge şutează la o palmă de bara lui Tătăruşanu, după ce Tudose a respins greşit.

Până la pauză, Steaua macină în gol, pentru că irlandezii se apără exact, iar cele două echipe intră la cabine la egalitate, 0-0. Din minutul 53, Bergodi joacă totul pe cartea atacului, iar meciul se decide în doar nouă minute. Italianul îl aruncă pe teren şi pe Stancu, în locul lui Ochiroşii, iar cu trei atacanţi defensiva oaspeţilor pare mai perisabilă. În minutul 56, vine şi golul izbăvitor, autor Nicoliţă, găsit excelent de Kapetanos în careul lui Saint Patrick's. Şutul mijlocaţului stelist, la colţul lung, nu-i dă nicio şansă lui Rogers, iar Steaua punctează pentru prima dată pe tabelă. Nouă minute mai târziu, Bănel trece el în poziţia servantului şi îi pasează lui Stancu în faţa porţii, după o fază spectaculoasă la care au mai contribuit Ionescu şi Surdu. Atacantul pune latul şi roş-albaştrii îşi dublează avantajul de pe tabelă.

Irlandezii au şi ei din nou o ocazie mare, tot după un şut din poziţie centrală, autor O'Connor. Pe final, Steaua îşi asigură aproape sigur calificarea în grupele Europa League, după ce Stancu reuşeşte dubla, după ce îndeplineşte o simplă formalitate, la o pasă a lui Surdu.

STEAUA - SAINT PATRICK'S ATHLETIC 3-0 (Nicoliţă 56, Stancu 65, 80)

Steaua: Tătăruşanu - Golanski (Tininho 86), Tudose, E. Baciu, P. Marin - Nicoliţă, Onicaş, A. Ionescu, Ochiroşii (B. Stancu 53) - Surdu, Kapetanos (Grzelak 81). Antrenor: Cristiano Bergodi.

Saint Patrick's: Rogers - Gavin, Harris, Partridge, Stevens - Lynch (Cawley 86), Byrne (Dempsey 70), O'Connor, Guy - O'Brien, Fitzpatrick (Quickley 61). Antrenor: Jeff Kena.

Cartonaşe galbene: Fitzpatrick 27, Quickley 63

Arbitri: Alexei Nikolaev - Ilie Barîşnikov, Vitali Drozdov (toţi din Rusia)

Stadion: Steaua; Spectatori: Meciul s-a jucat cu porţile închise.

Click aici pentru comentariul live al meciului
Mai multe articole despre:
Steaua play-off Europa League Saint Patrick's