MENIU

Statul riscă 330 de milioane de euro la RAFO. Cine este RAFO?

Foto: standard.money.ro

Fiecare loc de muncă de la rafinăria RAFO Oneşti, unul dintre cele mai controversate businessuri ale ultimilor ani, ar putea costa statul român 275.000 de euro, echivalentul a aproape 900 de salarii medii lunare.

Propriu-zis, statul îşi va bloca în buget 330 mil. euro, cea mai mare garanţie acordată până în prezent, reprezentând 1.200 de locuri de muncă ce vor fi "salvate" la Oneşti, prin ajutorul dat rafinăriei. Când va reintra aceasta pe producţie? Nu se ştie încă. RAFO Oneşti, de al cărui nume se leagă mai multe scandaluri cu tentă politică şi care a fost numită chiar de preşedintele ţării, peiorativ, "JAFO", a înregistrat pierderi în fiecare dintre ultimii nouă ani. Mai mult, entitatea este închisă din 2008, pentru "modernizare".

"Am adoptat un memorandum prin care Guvernul îşi arată disponibilitatea de a acorda o garanţie de stat în valoare de 330 milioane de euro pentru RAFO Oneşti în vederea realizării planului investiţional şi pentru realizarea, în fapt, a noului lanţ petrochimic RAFO-Oltchim-Arpechim şi care, pe de o parte, va duce la salvarea a peste 1.500-2.000 de locuri de muncă şi, pe de altă parte, va contribui la realizarea unui lanţ petrochimic extrem de important pentru industria şi economia românească", declara recent premierul Emil Boc. Citeşte mai mult în Business Standard

Mai multe articole despre:
RAFO rafinărie RAFO Oneşti standard.money.ro