MENIU

Staţiunea balneară Borsec a ajuns în paragină după privatizare

Foto: Realitatea TV

În timp ce ministrul turismului Elena Udrea visează să facă turism balneo-climateric chiar şi în Capitală, staţiunea Borsec, „Perla Carpaţilor” de odinioară, a ajuns o ruină. Dacă până în anii 80 Borsecul era loc de pelerinaj pentru mii de turişti din ţară şi străinătate acum cei care se încumetă să meargă kilometri întregi pe drumuri stricate ajung într-o staţiune distrusă. Cele peste 100 de vile dar şi centrul de tratament au pereţii crăpaţi, acoperişurile găurite iar încăperile sunt pline cu gunoaie.

Numai aerul curat şi peisajele mai amintesc turiştilor care se încumetă să vină la Borsec de farmecul de odinioară al staţiunii.  În anii 80, peste 20 de mii de turişti din toate colţurile lumii îşi petreceau vacanţele în staţiunea din Harghita. Printre aceştia şi actualul ministru al turismului Elena Udrea.

După privatizarea complexului balnear, în 2004, proprietarul maghiar nu a mai investit nici un leu. În timp ce vechiul complex balnear pare să fi fost abandonat atât de autorităţi cât şi proprietarul maghiar, alţi investitori străini din Irlanda, Israel, Kuweit şi Ungaria încearcă să exploateze la maximum proprietăţile curative ale apei şi aerului din zonă.

Zeci de vile şi pensiuni se înalţă de jur împrejurul staţiunii iar proprietarii acestora speră că îi vor putea convinge pe turişti să redescopere Perla Carpaţilor. 

Mai multe articole despre:
Borsec