MENIU

Starea răniţilor în accidentul de la Târgovişte se menţine critică

Foto: financiarul.ro

Cei doi muncitori răniţi în urma accidentului de la combinatul Mechel din Târgovişte sunt în continuare în stare critică, unul dintre aceştia urmând să fie supus, marţi, unui transplant de piele pe 10% din suprafaţa corpului, potrivit reprezentanţilor Spitalului de Chirurgie Plastică şi Arsuri.

"Rezultatele examenului medical arată că pacienta în vârstă de 42 de ani, aflată la secţia de terapie intensivă a spitalului, are o stare generală stabilă, dar critică. În urma ultimei evaluări medicale s-a constatat că pacienta prezintă leziuni de arsură profundă, de gradul III, pe aproximativ 20% din suprafaţa corpului, din totalul celor 60% din suprafaţa corporală afectată de arsuri.

Pacientul în vârstă de 41 de ani, se află internat tot în cadrul secţiei de terapie intensivă, intubat, iar starea lui este extrem de critică. În urma examenului medical, s-a constatat că prezintă arsuri de gradul III în proporţie de peste 50% din suprafaţa corpului, din totalul de 85-90% a suprafeţei corporale afectate de arsuri. În cazul acestui pacient, s-a decis amânarea unor eventuale intervenţii chirurgicale, până ce starea sa de sănătate va permite acest lucru", au precizat reprezentanţii spitalului.

Sâmbătă, doi muncitori au fost aduşi la Spitalul de Arşi din Capitală unde au fost operaţi, după ce un cuptor cu var a explodat în oţelăria Mechel din Târgovişte. Medicul Aurelia Isac, membru al echipei care i-a operat pe cei doi, a declarat, după efectuarea intervenţiei chirurgicale, că pacienţii sunt în stare foarte gravă, sub perfuzie şi sunt monitorizaţi.
În accidentul de la Târgovişte au fost răniţi şase muncitori.

Mai multe articole despre:
accident muncitori răniţi Târgovişte