MENIU

Starea lui Gheorghe Dinică este stabilă, prognosticul medicilor se menţine rezervat

Foto: NewsIn

Actorul Gheorghe Dinică, internat de joi la Spitalul de Urgenţă "Floreasca" din Capitală, se află în continuare în secţia de terapie intensivă, starea lui este stabilă, însă prognosticul medicilor se menţine rezervat, au anunţat reprezentanţii spitalului.

Maestrul Gheorghe Dinică suferă de o bronho-pneumopatie severă. Medicii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca au ajuns la această concluzie în urma mai multor analize şi consultaţii, de-a lungul celor patru zile de când este internat actorul. 

"Pacientul a necesitat suport hemodinamic, ventilator şi renal având ca punct de plecare o bronhopneumonie cu proces pneumonic stâng cu sepsis sever şi determinări multiorganice", se arată într-un comunicat dat publicităţii duminică seară la ora 22:00 de biroul de presă al spitalului.

Actorul este supus în continuare unui tratament complex ce presupune şi antibioterapie cu spectru larg şi imunostimulare, au mai precizat reprezentanţii spitalului.

Surse medicale, citate de Adevărul.ro, afirmă că actorul ar putea suferi de un cancer la gât. Actorul a suferit duminică o operaţie de traheotomie, pentru a-i facilita respiraţia. 

Potrivit evz.ro, maestrul suferă de mai multe afecţiuni cronice, inclusiv de maladia Alzheimer, dar starea lui s-a agravat din cauza unei infecţii severe (sepsis), care i-a atacat inima, plămânii şi creierul.

Actorul se află internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, ca urmare a unei infecţii generalizate (septicemie). Anterior, actorul fusese internat şi la Spitalul Elias. Medicii au spus că, de fapt, oboseala era o manifestare a septicemiei.

Familia a cerut discreţie în ce priveşte starea de sănătate a artistului, aşa că doctorii nu au făcut prea multe declaraţii. În privinţa medicaţiei administrate lui Dinică, specialiştii de la "Floreasca" s-au consultat şi cu directorul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş", doctorul Adrian Streinu-Cercel, care s-a deplasat personal la spital, în cursul zilei de sâmbătă.  Medicii au confirmat însă duminică, pentru NewsIn, că starea artistului nu este una bună şi că, din acest punct de vedere, nu s-au înregistrat progrese faţă de ziua de sâmbătă.

Citeşte şi

Gheorghe Dinică suferă de septicemie şi nu răspunde la tratament. Medicii sunt rezervaţi