MENIU

Spitalul TBC Baia Mare are un nou manager, după un scandal început în luna mai

Foto: glasulmaramuresului.ro

Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) Baia Mare are din 23 iulie, un nou manager, în persoana fostului director economic al Direcţiei Silvice Maramureş, Sorina Pintea.

Numirea noului director s-a impus, după ce fostul manager Gheorghe Bota a demisionat în 13 iulie, ca urmare a intrării în greva foamei a opt medici. Fostul director economic al Direcţiei Silvice Baia Mare, Sorin Pintea, a fost instalată oficial în funcţia de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie (TBC) Baia Mare.

Aceasta a fost numită la conducerea instituţiei, după ce fostul manager Gheorghe Bota a demisionat de la cârma unităţii spitaliceşti. Între fostul manager şi un grup de medici exista un conflict mai vechi, acesta luând amploare încă din luna mai, când 11 medici au anunţat că demisionează din funcţii dacă nu va fi schimbat de la conducere Gheorghe Bota. Problema s-a agravat în momentul în care opt medici s-au deplasat la Ministerul Sănătăţii unde au intrat în greva foamei.

La doar câteva ore după ce medicii au recurs la acest gest, managerul Gheorghe Bota a demisionat din funcţie. Sindicaliştii de la Cartel Alfa au declarat că noul manager Sorina Pintea va avea tot sprijinul lor cu condiţia să arate o deschidere spre dialog.

"Dacă doamna Sorina Pintea crede că va continua în acelaşi mod pe care l-a dus fostul manager Gheorghe Bota, nu are rost să o instalăm. Însă ea ne-a dat asigurări că va avea o deschidere spre comunicare cu noi. Aici ar trebui să fie schimbataă întreaga echipă de conducere, altfel actualul manager nu va avea o viaţă prea uşoară", a spus liderul Cartel Alfa Maramureş, Florin Hossu.