MENIU

Spitalizarea şi decesul din cauza gripei porcine pot interveni la orice vârstă, potrivit unui studiu

Foto: photobucket.com

Spitalizările şi decesele provocate de gripa H1N1 se pot produce la orice vârstă, potrivit unui studiu efectuat în California, publicat marţi de Journal of the American Medical Association (JAMA), relatează AFP.

Potrivit studiului, în relativă contradicţie cu ceea ce arată statisticile naţionale, mortalitatea în spitale a fost mai ridicată la persoanele de 50 de ani şi peste, decât la cele mai tinere.

Potrivit Centrului federal de control şi prevenire a bolilor, care a studiat 28 de state, 23,6% din decese s-au înregistrat la persoane sub 25 de ani, 65% în grupa de vârstă 25-64 de ani şi doar 11,6% la cei de peste 65 de ani.
Studiul de marţi vizează cele 1.088 prime spitalizări din California, între 23 aprilie şi 11 august. "Nivelul total al mortalităţii în acest grup a fost de 11%, mai ridicat în rândul pacienţilor de peste 50 de ani, adică 18%", au spus autorii studiului.

"În rândul tuturor deceselor, opt, adică 7%, au vizat persoane sub 18 ani".

Cercetătorii au stabilit că din cei 1.088 pacienţi spitalizaţi în California în urma infectării cu virusul H1N1, 344 pacienţi (32%) aveau sub 18 ani, copiii fiind în numărul cel mai mare.

Însă grupul de persoane de 50 de ani şi mai mult a înregistrat cel mai ridicat nivel de mortalitate după spitalizare.

Mai multe articole despre:
deces mortalitate studiu vârstă gripă porcină AH1N1