MENIU

Specialişti în mass-media dezbat pe Dashboard-ul SMARK.ro "Probleme în marketingul produselor media"

Foto: REALITATEA.NET

SMARK.ro – prima platformă complexă de informare şi consultanţă în marketing, iniţiată de F5 şi Blue Idea; lansează “Dashboard”, o secţiune de discutii în care oamenii de marketing pot primi sau oferi feedback cu privire la situaţii punctuale din piaţă.

Săptămâna aceasta Dashboard-ul SMARK.ro propune spre dezbatere “Probleme în marketingul produselor media”. Andreea Roşca, Iulian Puiu şi Petrişor Obae sunt invitaţi să răspundă la întrebările utilizatorilor.

"Când piaţa de advertising scade cu 40%, bugetele de marketing ale presei scad şi ele dramatic. Provocarea este să faci marketing de presă fără bugete de marketing" declară Andreea Roşca, directorul Diviziei de publicaţii de business a grupului Realitatea-Caţavencu.

"Publisherii sunt maeştri ai Excel-ului. Ceea ce nu este rău. E parte din job-ul lor. Dar viziunea le lipseşte cu desăvârşire. Au un talent uriaş în a îngropa proiecte frumoase, esenţiale şi chiar bănoase. Au şi argumente. Argumente de business-man. O să spuneţi: „Păi nu despre asta e vorba?" Nu. Nu e vorba numai de asta… Altfel, şi un buticar ar putea să facă meseria asta, nu? Este vorba despre cât de mult iubeşti profesia asta.  Despre câtă pasiune pui în ea. Despre jurnalism de calitate. Despre contactul permanent cu generaţiile care compun „target-ul nostru". Este vorba despre breaking views, şi nu despre breaking news» afirmă Iulian Puiu, managing partner şi creative director Re:Ply.

"Dincolo de cifre, dincolo de criză, dincolo de marketing există produsul jurnalistic propriu-zis. Ca ziarist, pun pe primul loc conţinutul, pentru că de aici pleacă tot. Fără conţinut, marketingul nu numai că are o misiune extrem de dificilă, dar poate resimţi din plin efectul de bumerang: cum poţi recâştiga încrederea unui public convins de campaniile de marketing, dar dezamăgit de produs? " spune Petrişor Obae, jurnalist de media şi editor PaginaDeMedia.ro.

La iniţiativa SMARK.ro, Andreea Roşca, directorul Diviziei de publicaţii de business a grupului Realitatea-Caţavencu; Iulian Puiu, managing partner şi creative director Re:Ply; şi Petrişor Obae, jurnalist de media şi editor PaginaDeMedia.ro; discută cu utilizatorii SMARK.ro despre “Probleme în marketingul produselor media”.

Este lipsa de viziune pe termen lung cea mai importantă dintre acestea? Este presa prea concentrată pe produs şi prea puţin pe construcţia de brand? Poţi construi un brand media fără bugete de marketing? Acestea sunt doar câteva dintre dificultăţile specifice marketingului de media din România, la care cei trei specialişti îşi propun să ofere explicaţii.

Sesiunea de discuţii se va desfăşura asincron, până luni, 1 iunie, interacţiunea având loc de-a lungul întregii săptămâni. Utilizatorii vor putea vizualiza răspunsurile la întrebări în cadrul rubricii Probleme în marketingul produselor media” deschise pe Dashboard-ul SMARK.ro.

SMARK.ro este prima platformă online de informare şi consultanţa în marketing, iniţiată de F5 şi Blue Idea, companie care deţine şi IQads.ro - cel mai citit produs media dedicat industriei de advertising.

F5 este compania de web a grupului Realitatea-Caţavencu şi asigură dezvoltarea strategică a trustului în online, atât pe zona de web development, cât şi online publishing, servicii web şi e-commerce.
Mai multe articole despre:
marketing F5