MENIU

Spacey şi Dreyfuss, colegi într-o piesă politică incomodă pentru administraţia Bush

Foto: flixster.com

Actorii Kevin Spacey şi Richard Dreyfuss vor juca, la Londra, într-o piesă politică despre deterioarea libertăţilor presei după atentatele de la 11 septembrie, premiera fiind programată pe 19 ianuarie, cu o zi înainte de instalarea oficială la Casa Albă a lui Barack Obama.

Piesa "Complicit", scrisă de Joe Sutton, va fi pusă în scenă la teatrul Old Vic. Regia este semnată de Kevin Spacey.

"Administraţia Bush Jr. a acuzat jurnaliştii de spionaj. Argumentul lor a fost că, dacă scrii o poveste legată de SUA, acest lucru avertizează duşmanul. Piesa încearcă să dovedească exact opusul, şi anume că administraţia Bush a fost cea care a a făcut abuz de putere. Acţiunea piesei este plasată într-o lume în care un om riscă 20 de ani de închisoare pe baza acuzaţiilor de spionaj, deoarece un guvern decide că nu vrea ca unele poveşti să fie scrise. Ei vor să controleze mesajul", a explicat Spacey subiectul piesei, într-un interviu acordat presei britanice.

Kevin Spacey este deţinătorul a două premii OScar, în 1996, pentru "The Usual Suspects", şi în 2000, pentru "American Beauty", iar partenerul său din "Complicit", Richard Dreyfuss, are în palmares un premiu al Academiei Americane de Film, primit în 1978, pentru rolul din "The Goodbye Girl".

 

 

Mai multe articole despre:
Londra Richard Dreyfuss Barack Obama Kevin Spacey