MENIU

Soţii Obama au decis asupra rasei viitorului câine prezidenţial

Foto: linternaute.com

Alegerea câinelui prezidenţial, care a provocat intense speculaţii în SUA de la alegerea lui Barack Obama, pare să fi fost luată, prima doamnă anunţând miercuri că s-a oprit la câinele de apă portughez, relatează AFP.

Într-un interviu pentru People, Michelle Obama a spus că familia speră să găsească până în aprilie căţelul promis în campanie celor două fiice ale cuplului - Sasha, 7 ani, şi Malia, 10 ani.

Câinii de apă portughezi "au un caracter bun", a spus Michelle. "În ceea ce priveşte talia, sunt intermediari, nu este un câine mic, dar nici foarte mare", a explicat ea.

"În plus, persoanele pe care le cunoaştem şi care au un astfel de câine se extaziază pe această temă. Deci am putea alege această rasă", a adăugat ea. 

În schimb, familia nu a decis încă ce nume va avea căţelul, Michelle spunând că este departe de a fi convinsă de propunerile fetelor ei. "Nici nu vrea să vorbesc despre asta, pentru că sunt idei proaste. Cred că Frank a fost unul dintre numele propuse. Frank! Moose a fost altul. Am spus 'haideţi să încercăm să ne gândim mai bine' ", a declarat Michelle Obama. 

Alegerea câinelui prezidenţial a fost una dificilă, pentru că Malia este alergică la părul de câine. 

Câinele de apă portughez poate avea trei culori - negru, maro sau alb - şi două tipuri de păr - ondulat sau creţ.

Mai multe articole despre:
Casa Albă câine Obama