MENIU

Sorin Roşca Stănescu: Băiatul lui Necolaiciuc şi-a făcut firmă de shipping în Vancouver cu nave din dosarul "Flota"

Foto: rtv

Sorin Roşca Stănescu a afirmat miercuri că fiul lui Mihai Necolaiciuc deţine în Vancouver mai multe vase, printre care se numără şi câteva ambarcaţiuni din dosarul "Flota", dosar legat de numele lui Traian Băsescu.

Mai mult, Sorin Roşca Stănescu a acuzat-o pe Monica Macovei că a tărăgănat formalităţile de extrădare ale lui Necolaiciuc, pentru a nu-l implica pe Traian Băsescu.

"Baiatul lui Necolaiciuc are o firmă de shipping la Vancouver, iar printre navele pe care le deţine sunt şi câteva nave din dosarul Flota. De asta nu a vrut Monica Macovei să emită un ordin de extrădare mai devreme, pentru că ne lovim de un caz Necolaiciuc mai extins, cu implicatii majore asupra lui Traian Băsescu", a afirmat Sorin Roşca Stănescu în cadrul unei intervenţii la Realitatea TV.

Recent, Judecătoria Sectorului 1 a fixat, pentru 7 octombrie, primul termen al procesului dintre Sorin Roşca Stănescu şi Traian Băsescu, în care preşedintele României este acuzat de calomnie de către fostul director al ziarului ZIUA.

Avocatul lui Sorin Roşca Stănescu a depus, marţi, la Judecătoria Sectorului 1, acţiunea jurnalistului împotriva  lui Traian Băsescu, în care susţine că, prin afirmaţia făcută la un post TV, şeful statului a încercat să influenţeze justiţia în dosarul lui Patriciu, în care e acuzat şi Stănescu.

Stănescu îi cere preşedintelui să-i plătească daune morale de 1000 lei şi să publice în şase cotidiane centrale hotărârea instanţei, în cazul în care jurnalistul câştigă procesul.