MENIU

Sorin Ovidiu Vîntu: Puterea presei aparţine ziariştilor

S. O. Vântu: Mogul este acela care deţine un trust de presă şi nu este pe plac domnului Băsescu
S.O. Vântu: Nu am niciun diferend cu domnul Băsescu

"Mogulul este acela care deţine un trust de presă şi nu e pe placul preşedintelui Băsescu", şi-a început intervenţia Sorin Ovidiu Vîntu, la dezbaterea "Putere la Puterea a Patra", organizată, miercuri, de Realitatea TV.

"În opinia mea, presa este o afacere care trebuie să producă profit. Dacă marfa e bună, telespectatorul cumpără. Telespectatorul zapează şi dacă nu e satisfăcut de calitatea mărfii va schimba canalul, ratingul scade, inclusiv şi profiturile. În momentul în care eu investesc bani într-o afacere şi simt că această afacere scade ca urmare a unei politici editoriale total în afara a ceea ce vrea cumpărătorul, sunt obligat să intervin", a spus Sorin Ovidiu Vîntu, exprimându-şi părerea în legătură cu afacerile din presă.

Legat de influenţa exercitată de patronii media, Sorin Ovidiu Vântu a spus: "Puterea presei aparţine ziariştilor, noi proprietarii nu ne exercităm puterea."

Întrebat dacă a primit telefoane de la politicieni, Vântu a răspuns: "Evident că am primit telefoane de la politicieni. Sunt politicieni de rangul doi care sunt nemulţumiţi de anumite abordări. I-am ascultat cu politeţe şi atât".

"Dacă produsul pe care dumneavoastra îl oferiţi nu este de calitate, schimb echipa editorială. Eu mă comport aşa cum sunt, opiniile mele sunt ferme şi clare, felul în care dumneavoastră vă faceţi profesia este alteceva. Acest produs media trăieşte din publicitate", a mai spus Sorin Ovidiu Vîntu în legătură cu activitatea Realitatea TV.

În legătură cu poziţia sa faţă de preşedintele Băsescu, Sorin Ovidiu Vîntu a spus: "Nu am niciun diferend cu domnul Băsescu. Nu îmi place faptul că domnul Băsescu nu are un proiect naţional. El este preşedinte, este om politic eu sunt om de afaceri. În presă lucrează jurnalişti, sunt oameni cu sentimente, cu simpatii şi antipatii. Faptul că accept să-şi manifeste simpatiile sau antipatiile face parte poate dintr-un mod de gândire puţin diferit."

"În acest moment, în România se caută principiile pe baza cărora să funcţioneze. Până când se vor stabili aceste principii, Realitatea TV s-a transformat într-o platformă de dezbatere, unde oricine are ceva de spus poate vorbi" - a mai declarat Sorin Ovidiu Vîntu.
Mai multe articole despre:
dezbatere Realitatea Tv Vântu