MENIU

Sorin Oprescu: Îl susţin pe Crin Antonescu pentru că nu e corupt, nu e derbedeu şi e băiat deştept

foto: NewsIN

"Am spus-o pe faţă că mi-e prieten. Pentru că nu e corupt, nu e derbedeu, e băiat deştept şi onest. Într-un cuvânt, un om de caracter. îl susţin pentru că vreau să-i întorc un serviciu moral, să fie limpede", a declarat marţi Sorin Oprescu, într-un interviu.

"Eu cred în el, o spun cu toată sinceritatea. Crin este o persoană apropiată sufletului meu, pentru că în toată lupta pe care am dus-o cu partidele politice, în campanie, a venit lângă mine, reuşind, prin acest gest, să-şi supere inclusiv partidul din care face parte. Atunci cum să nu mă bucur, şi cum să nu mă fi dus şi în campanie să-l sprijin cu toată deschiderea?", afirmă primarul Capitalei în ziarul Gândul.

Sorin Oprescu mai spune că nu crede că actuala coaliţie PSD-PDL va funcţiona, "pentru că nu se înţeleg".

"Eu am stat cu ei 14 ani şi-i cunosc bine, slavă Domnului. Memoria colectivă e proaspătă. PSD nu uită momentul 1992, scindarea FSN, pe care ei îl consideră ca fiind cel al marii trădări", a spus Oprescu, precizând că nu se mai întoarce în PSD.

Declaraţia lui Sorin Oprescu vine la trei zile de la alegerea lui Crin Antonescu în fruntea PNL şi după ce proaspătul preşedinte liberal declara sâmbătă, la Realitatea TV, că l-a sprijinit pe Sorin Oprescu în campania pentru alegerile locale şi că, la rândul lui, a fost ajutat de Oprescu în campania pentru alegerile parlamentare din toamnă, când l-a însoţit în câteva vizite electorale în pieţele bucureştene.

Mai multe articole despre:
PNL Sorin Oprescu Crin Antonescu prezidenţiale