MENIU

Sorin Oprescu doreşte revitalizarea relaţiilor cu Rusia

foto: NewsIN

Sorin Oprescu se pronunţă pentru revitalizarea relaţiilor cu Rusia şi eliminarea vizelor pentru SUA. Declaraţia a fost făcut în cadrul discuţiei on line cu cititorii Hotnews.ro.

Candidatul independent la preşedinţie, Sorin Oprescu, a declarat că doreşte relaţii de bună vecinătate cu ţările dezvoltate, referindu-se în special la Rusia. "Sunt absolut de acord cu ideea de a revitaliza legăturile cu Rusia, cele culturale există, dar la dimensiuni foarte mici. Cred cu tărie că, mai ales în situaţii de criză, relaţiile de bună vecinătate cu pieţe din ţări puternic dezvoltate reprezintă o colaborare necesară care să sprijine modalităţile noastre de a putea construi locuri de muncă în domeniile de activitatile în care vorbeaţi", a spus Oprescu pentru Hotnews.

Vizele pentru SUA sunt unul dintre obiectivele viitorului său mandat, pentru că "nu există parteneri mai egali decât alţii şi cred cu tărie în raţiunea Senatului american şi al preşedintelui de a repara aceasta omisiune".

Oprescu a spus că şi-a început campania la Constanţa, fiindcă are în acest oraş mulţi prieteni. El a negat că este sprijinit de primarul Radu Mazăre şi tocmai pentru a nu-i face neplăceri, a spus că  l-a rugat să fie "în misiune". Asta deoarece a văzut că  în PSD se aplică dictonul "cine nu-i cu noi e împotriva noastră".