MENIU

Sorana Cîrstea, eliminată în turul 3 la Wimbledon

Foto: www.soranacîrstea.org

România a rămas fără nicio reprezentantă la Wimbledon. În turul 3 al turneului de Mare Şlem, Sorana a fost învinsă, vineri, în două seturi de Victoria Azarenka, din Belarus, scor 6-7 (2-7), 3-6.

A fost cea de-a treia întâlnire între cele două tenismene, toate fiind câştigate de sportiva din Belarus. În ultima confruntare dintre cele două, care a avut loc în 2008, la Roland Garros, Azarenka s-a impus cu un dublu 6-0, 6-0.

În turul secund la Wimbledon, Azarenka, cap de serie numărul 8, a eliminat o altă tenismenă româncă, Raluca Olaru, scor 6-0, 6-0.

În optimi, Azarenka va juca cu rusoaica Nadia Petrova, cap de serie numărul 10, care s-a impus în faţa argentiniencei Gisela Dulko, scor 3-6, 6-3, 6-4.

Turul 3 este cea mai bună performanţă din carieră pentru Sorana Cîrstea la Wimbledon. Tenismena româncă s-a aflat la cea de-a doua participare la turneul de Mare Şlem din Londra.

Pentru parcursul său de la Wimbledon, Cârstea şi-a asigurat un cec în valoare de 29.250 de lire sterline.

România a mai fost reprezentată la Wimbledon de alte trei tenismene, Monica Niculescu, Raluca Olaru şi Edina Gallovits, eliminate în primele două tururi ale competiţiei. 

Mai multe articole despre:
Wimbledon Sorana Cârstea Victoria Azarenka