MENIU

Sondaj CURS: Alianţa PSD-PC ia faţa PD-L-ului în bătălia pentru alegerile europarlamentare

Foto: NewsIn
Foto: Realitatea.NET
Foto: Realitatea.NET

PSD+PC trece în faţa PD-L în bătălia pentru alegerile europarlamentare din vara acestui an, potrivit unui sondaj CURS. O altă surpriză: fiica cea mică a preşedintelui, Elena Băsescu, ar putea trece pragul electoral. Şi pentru alegerile prezidenţiale apar modificări. Preşedintele Băsescu coboară la 32%, iar Geoană începe să-i sufle în ceafă la doar nouă procente distanţă.

PSD ia faţa PD-L-ului. Un sondaj CURS realizat în perioada 8-16 aprilie arată că preferinţele electorale ale românilor se orientează spre Alianţa PSD+PC în proporţie de 30%, PD-L ar obţine 26%, PNL ar fi votat de 19% dintre cetăţenii cu drept de vot, iar PRM şi UDMR ar obţine fiecare câte 7%, conform sondajului comandat de politico.ro

Surpriza mare de la europarlamentare o constituie fiica cea mică a preşedintelui. Candidata independentă Elena Băsescu reuşeşte să treacă pragul electoral (ridicat la 3%), cu cele patru procente cu cât figurează în sondaj. Conform CURS, dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile europarlamentare, Gigi Becali ar obţine 10% din voturi, iar Corneliu Vadim Tudor 9%.

 

 

Potrivit CURS, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri prezidenţiale, Principele Radu ar obţine 3% din voturi, Crin Antonescu ar fi votat de 20% din alegători, Mircea Geoană ar obţine 23% din totalul de voturi exprimate, în timp ce actualul preşedinte, Traian Băsescu, ar putea obţine 32% din sufragii.

 

 

Sondajul CURS a fost realizat în perioada 8-16 aprilie 2009, iar marja de marja de eroare a sondajului CURS este de +/-3% la un nivel de încredere de 95%. La sondajul CURS au participat 1.067 de persoane cu vârste de 18 ani şi peste.

Mai multe articole despre:
alegeri politică procente sondaje participanţi