MENIU

Societăţile din Alba nu vor ajutor de la stat

Firmele din Alba nu au solicitat ajutor de la stat
Nu cer ajutor

Deşi a trecut mai bine un an de la începutul crizei financiare, doar câteva dintre societăţile din Alba au apelat la facilităţile oferite de stat. Numai 30 din 15.000 de firme au cerut amânarea plăţii datoriilor către stat. Mai mult: deşi multe societăţi nu au bani pentru salarii, doar câteva au apelat la fondul de garantare, la care contribuie oricum lună de lună.

La Agenţia de ocupare a forţei de muncă Alba au fost depuse şi aprobate până acum doar trei solicitări pentru fondul de garantare a salariilor. Este vorba de un sprijin finaciar de 200.000 de lei, care a fost folosit la plata salariilor pentru 45 de angajaţi. Ultima solicitare, aflată în lucru a venit din partea societăţii Energomineral, care a activat în domeniul mineritului.

Nici la amânarea plăţii datoriilor către bugetul de stat nu au apelat prea multe multe firme. Din cei 15.000 de agenţi economici din Alba doar 30 au solicitat amânarea dărilor către stat.

Fondul de Garantare pentru plata salariilor a fost înfiinţat în 2006. Lunar, fiecare firmă contribuie cu 0,25 % din contribuţiile plătite la fondul de salarii.

Mai multe articole despre:
firme AJOFM fond de garantare