MENIU

Slovacia restricţionează circulaţia la frontiera cu Ucraina din cauza gripei porcine

Foto: telegraph.co.uk

Slovacia va înăspri începând din 3 noimebrie regulile de circulaţie la frontiera cu Ucraina, din cauza numărului mare de decese provocate de gripa porcină şi de dificultăţile respiratorii acute în această ţară, a anunţat ministrul de Interne, slovac Robert Kalinak.

Autorităţile vor închide un pasaj pietonal de la frontiera ucraineano-slovacă, Velke Slemence - Mali Selmenci, şi vor interzice trecerea pietonilor la un alt punct, Ubla - Velykyi Bereznyi, a spus Kalinak. Această măsură vizează "sute, chiar mii de călători pe zi", a precizat el. Ministrul a anunţat şi că vor fi făcute controale mai amănunţite la frontieră.

În cazul unei creşteri semnificative a numărului de cazuri de gripă din Ucraina nu este exclusă o închidere completă a cinci puncte de trecere între cele două ţări, a avertizat oficialul. De altfel, el i-a sfătuit pe cetăţenii slovaci să nu meargă în Ucraina în această perioadă.

22 de persoane au murit până în prezent în Ucraina din cauza gripei porcine şi 45 în urma unor probleme respiratorii acute. Autorităţile au decretat carantina în nouă regiuni din vestul ţării, precum şi închiderea şcolilor şi anularea oricăror reuniuni publice timp de trei săptămâni.