MENIU

Situaţia economică a României va arăta o deteriorare continuă în următoarele şase luni

Jumătate dintre români nu reuşesc să economisească niciodată

Pentru România şi Letonia există doi factori principali care stau în calea relansării economiei - lipsa de încredere în politicile economice ale guvernului şi lipsa capitalului.

Peste o mie de experţi financiari din 88 de ţări, chestionaţi de institutul Ifo din Germania, afirmă că, peste şase luni, situaţia economică din România şi Letonia va arăta o deteriorare continuă.

De altfel, România şi statele baltice au primit, de la specialiştii chestionaţi de Ifo, cele mai slabe calificative din regiune. În cazul României şi Letoniei, experţii anticipează că următoarea jumătate de an va include şi contracţia cheltuielilor de capital şi a consumului privat. Pentru România şi Letonia există doi factori principali care stau în calea relansării economiei - lipsa de încredere în politicile economice ale guvernului şi lipsa capitalului.

Pentru Europa Centrală şi de Est, aşteptările s-au îmbunătăţit faţă de ultimul sondaj realizat de institutul Ifo în urmă cu trei luni. Rezultatele arată că revenirea nu va fi deloc una uniformă în rândul statelor din regiune. Dacă România face parte din ţările cu slabe perspective, în Ungaria, economiştii anticipează o revenire a exporturilor şi a cheltuielilor de capital, iar în Cehia, o stabilizare a consumului privat. Citeşte mai mult în Business Standard

Mai multe articole despre:
România Letonia analişti economie România