MENIU

Sindicatul Automobile Dacia organizează marţi un miting la Mioveni

Foto: RTV

Sindicatul Automobile Dacia organizează marţi, la ora 12.00, un miting pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Mioveni, sindicaliştii cerând păstrarea locurilor de muncă din industria constructoare de autoturisme şi menţinerea taxei de poluare.

Într-un comunicatul remis de Sindicatul Automobile Dacia (SAD) se precizează că acest miting este organizat în contextul situaţiei de criză cu care se confruntă constructorii de autoturisme din România, sindicaliştii cerând asigurarea locurilor de muncă din industria constructoare de maşini, menţinerea taxei de poluare şi protejarea brandului naţional Dacia.

Organizatorii mitingului se aşteaptă ca la acţiune să participe aproximativ 5.000 de persoane, membri de sindicat, dar şi locuitori din Piteşti şi Mioveni şi din localităţile limitrofe.

"Fiind informaţi că Parlamentul, la propunerea ministrului Mediului, vrea să suspende taxa de poluare, nu putemn sta cu mâinile în sân, considerând că ni se vor aduce mari prejudicii. Dincolo de faptul că este periclilat locul de muncă a mii de oameni, aceste fiare vechi, adică maşini second hand aduse din străinătate, reprezintă un factor de poluare cumplit", a afirmat Ion Iordache, vicelider SAD.

În comunicatul SAD se mai precizează că tot marţi, la ora 14.00, au fost invitaţi la sediul SC Automobile Dacia SA membri ai Guvernului, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, parlamentarii PSD şi PDL Argeş, precum şi primarii din Piteşti şi Mioveni, pentru a discuta despre asigurarea locurilor de muncă din industria constructoare de maşini, menţinerea taxei de poluare şi protejarea brandului naţional Dacia.

Uzina Dacia a fost nevoită să întrerupă producţia în perioada 11 decembrie 2008 - 11 ianuarie 2009, ca urmare a scăderii brutale a pieţei auto din România şi pentru a reduce stocurile. Lucrul va fi reluat luni, 12 ianuarie, cândva fi redusă şi cadenţa de producţie de 1.360 la 1.085 vehicule pe zi.