MENIU

Sindicatele vor avea acces la proiectul legii salarizării în sectorul bugetar săptămâna viitoare

Foto: News In

Sindicatele vor intra în posesia proiectului legii salarizării în sectorul bugetar asumată politic la începutul săptămânii viitoare, a declarat, miercuri, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin.

"La începutul săptămânii viitoare vom avea acces la proiectul legii salarizării în sectorul bugetar asumată politic", a declarat preşedintele BNS, Dumitru Costin.

Acesta a precizat că Guvernul a convenit cu FMI şi Banca Mondială ca indicatorul de referinţă să fie salariul minim pe economie.

Referindu-se la salariul minim, Dumitru Costin a subliniat că acesta trebuie să crească şi în condiţiile de criză. "Nu este posibil ca în anul de graţie 2009 recompensa în bani pentru munca prestată să nu acopere subzistenţa individului", a declarat liderul BNS.

Premierul Emil Boc a declarat sâmbătă, la începutul şedinţei extraordinare de Guvern, că proiectul de Lege privind salarizarea în sistemul bugetar trebuie adoptată fără amânarea termenelor propuse, care ar putea fi chiar devansate.