MENIU

Sindicatele şi reprezentanţii Ministerului Muncii au negociat din nou sporurile bugetarilor

Foto: NewsIn
I. Popescu: În luna aprilie, în funcţie de ce se va întâmpla în primul trimestru din punct de vedere economic, vor fi reluate discuţii despre eventualele majorări de salarii

Sindicate şi reprezentanţii Ministerului Muncii s-au întâlnit din nou pentru a stabili ce sporuri rămân angajaţilor de la stat şi ce sporuri vor fi tăiate. După mai multe săptămâni în care au fost purtate discuţii sindicatele şi partea guvernamentală au reuşit să cadă la pace pe unele articole ale actului normativ.

Până acum, statul a acceptat ca, în loc de 18 sporuri şi indemnizaţii să taie doar 13. 

La întâlnirile de până acum cu reprezentanţii Ministerului Muncii, sindicatele au obţinut câteva victorii. În primul rând, orele suplimentare vor fi în continuare plătite şi nu recompensate cu zile libere aşa cum prevedea iniţial ordonanţa.

Angajaţii care gestionează fonduri europene vor lua sporul de 75%, dar numai în funcţie de performanţă. În plus, sporul de limbi străine va fi acordat pentru limbile rare, iar sporul de antenă va fi de asemenea menţinut.

Cadrele didactice vor primi în continuare banii pentru cărţi şi navetă.

Consilierul primului ministru, Ionuţ Popescu, a reamintit astăzi, la Realitatea TV, că "discuţiile despre salarii la începutul anului au fost că, în luna aprilie, în funcţie de ce se va întâmpla în primul trimestru din punct de vedere economic, vor fi reluate discuţii despre eventualele majorări de salari".  

La rândul lor, sindicaliştii au fost dispuşi să renunţe la sporurile şi indemnizaţiile membrilor din comisiile de achiziţii, de concurs şi de privatizare.

Mai multe articole despre:
guvern sindicate negocieri salarii bugetari sporuri