MENIU

Sindicaliştii de la Agrostar au negociat cu reprezentanţii Ministerului Agriculturii

Foto: Realitatea TV
Fermieriii au pichetat Guvernul şi Ministerul Agriculturii

Reprezentanţii celor 200 de agricultori, membrii ai Federaţiei Agrostar, care au pichetat pe 29 septembrie sediul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR) au fost chemaţi la negocieri de către reprezentanţii MAPDR.

Crescătorii de animale, dar şi cultivatorii de legume, fructe sau cereale au cerut, în principal, reducerea cu 50% a preţului motorinei la pompă, trecerea Autorităţii Sanitar Veterinare în subordinea ministerului Agriculturii şi acordarea de garanţii guvernamentale pentru credite.

Agricultorii şi fermierii au mai cerut reducerea TVA la 5% pentru producătorii, procesatorii şi comercianţii agricoli, dar şi plata la zi a tuturor restanţelor financiare către producătorii agricoli din ajutoarele de stat.

De asemenea, în faţa Guvernului au mai protestat circa 300 de crescători de ovine şi bovine, au declarat reprezentanţii Agrostar.

În cazul în care aceste cereri nu vor fi rezolvate, pe 20 octombrie agricultorii vor organiza un miting la care vor participa peste 7.000 de fermieri din toată ţara.