MENIU

Sindicaliştii Cartel Alfa din toată ţara sunt în grevă de avertisment, între 9.00-9.15

Foto: RTV
Romulus Niţă: 500.000 de sindicalişti din toată ţara nu vor lucra, vineri, între orele 9:00 şi 9:15

Sindicaliştii Cartel Alfa au intrat astăzi în grevă de avertisment în toată ţara, în intervalul 9.00-9.15. Sindicaliştii Cartel Alfa sunt nemulţumiţi faţă de modul în care Guvernul a aplicat planul de măsuri anti-criză.

Aproape 500.000 de oameni au intrat astăzi în grevă, potrivit vicepreşedintele Cartel Alfa, Romulus Niţă.

Protestul este un semnal de avertisment transmis Guvernului asupra faptului că, "deşi ne aflăm la jumătatea anului, planul de măsuri anticriză stabilit cu partenerii sociali în luna februarie a acestui an nu a fost aplicat sau pe puţinele direcţii în care s-a încercat să se acţioneze, s-a acţionat defectuos", a spus Niţă.

Greva se înscrie în programul de acţiuni sindicale stabilit de Cartel Alfa la începutul lunii mai şi va fi urmată de un miting şi un marş de protest ce vor fi organizate la Bucureşti, la începutul lui iulie.

Printre nemulţumirile enumerate de sindicat se numără formularea şi conceperea eronată a actului normativ de reglementare a intrarii în şomaj tehnic. Sindicaliştii mai sunt nemulţumiţi şi de faptul că "nu s-a întreprins nicio acţiune de urgentare a investiţiilor în infrastructură, care să conducă la menţinerea locurilor de muncă în indusustriile conexe", iar "acţiunile întreprinse de AVAS au dus la desfiinţarea unui număr considerabil de locuri de muncă".

În acest sens, sindicaliştii au făcut referire la cazul Celrom Turnu Severin, unde exista solicitarea de a se investi, iar AVAS a impus combinatului intrarea în lichidare "voluntară".

Sindicaliştii mai susţin că Ministerul Agriculturii a întocmit greşit documentaţia ce însoţea cererea către Comisia Europeană de acordare a subvenţiilor pentru fermierii agricoli, precum şi că sectorul metalurgic, care se află în dificultate, nu este susţinut.

Sindicaliştii Cartel Alfa se opun dorinţei Executivului de desfiinţare a legilor speciale de reglementare a pensiilor, fără să invite la dialog partenerii sociali, în ciuda solicitărilor venite din partea acestora.

Membrii sindicatului mai sunt nemulţumiţi şi de ignorarea cererilor privind actualizarea legislaţiei muncii şi de nerespectarea măsurilor din planul anticriză privind crearea unei politici de fiscalitate echitabile.

Mai multe articole despre:
grevă generală sindicalişti Cartel Alfa