MENIU

Sindicaliştii au anunţat că anul acesta vor fi disponibilizaţi 9.000 de bugetari

Foto: Realitatea Tv

9.000 de disponibilizări în acest an şi alte 140.000 anul viitor. Acesta va fi efectul legilor salarizării unitare şi reorganizării agenţiilor, au susţinut liderii de sindicate. Aceştia au mai spus că veniturile bugetarilor se vor reduce din cauza concediului fără plată.

"Vor exista diminuări de salarii referitoare la obligativitatea concediului fără plată şi în paralel se va trece şi la diponibilizări: 9.000 de disponibilizări şi peste 140.000 anul viitor", a declarat Marius Nistor, preşedinte Federaţia "Spiru Haret".

"E o situaţie fără precedent în România. Suntem în situaţia să trimitem poliţişti din operativă în concediu fără plată. Ne intrebăm dacă s-a luat în calcul că se va pune în pericol o parte din siguranţa cetăţeanului", a afirmat Toader Paraschiv, secretar general SNPPC.

"S-a decis ca pe 12 noiembrie, toate birourile executive ale federaţiilor care fac parte din această structură să se întrunească într-o şedinţă în care se va decide la nivel de alianţă ce acţiuni se vor face", a spus Liviu Pop, secretar general FSLI.

Sindicaliştii nu exclud o grevă generală chiar între cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale.