MENIU

Simirad: Unii tineri din Republica Moldova au fost torturaţi mai rău decât în Evul Mediu

Foto: realitatearomaneasca.ro

Preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Simirad, a trimis o scrisoare de protest la Ambasada Republicii Moldova în România, în care solicită încetarea "actelor de teroare" ale autorităţilor moldovene împotriva tinerilor.

Reacţia lui Simirad vine după ce primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a transmis o serie de fotografii către mai multe instituţii externe, inclusiv către CJ Iaşi, în care solicită implicarea reprezentanţilor acestora în supravegherea respectării drepturilor omului în Republica Moldova.

"Fotografiile transmise de către Excelenţa Sa, domnul primar Dorin Chirtoacă, prezintă tineri torturaţi cu mai multă bestialitate decât în perioada neagră a Evului Mediu. Vă asigurăm că toate aceste crime comise împotriva propriului popor de actuala conducere nu vor rămâne nepedepsite de către tribunalele internaţionale. Sper, doamnă ambasador, că şi dumneavoastră veţi condamna astfel de barbarii pe care nu le mai credeam posibile decât la cele mai primitive organizări statale", afirmă Constantin Simirad, în scrisoarea trimisă către Ambasada Republicii Moldova în România.

Acesta a declarat presei că, potrivit informaţiilor pe care le deţine, tinerii, împotriva cărora s-au comis astfel de acte, au participat paşnic la protestele de săptămâna trecută. "Au fost şi tineri care au fost preluaţi de pe stradă fără nicio legătură cu aceste proteste", susţine Simirad.