MENIU

Silviu Sergiu: Băsescu l-a şters de praf pe Vadim

Foto: Evenimentul Zilei

Şeful statului şi-a asumat această postură marţi seara, într-o emisiune la postul de televiziune al „domnului mogul” Sorin Ovidiu Vîntu, pe care îl acuza deunăzi că vrea să subjuge statul propriilor interese de afaceri. „Până nu demult exista un Vadim în spatele căruia ne ascundeam toţi. Orice declaraţie a unui demnitar maghiar care contravenea Constituţiei era trecută cu vederea şi reacţiona Vadim Tudor şi, cu asta, ne simţeam toţi cu conştiinţa împăcată (sic!!!!)”. În loc să ceară onest voturile foştilor simpati zanţi ai lui Vadim, a preferat un discurs ipocrit, ca să nu-şi pună Bruxelles-ul în cap.

Aşadar, în vreme ce Corneliu Vadim Tudor „se lupta” cu maghiarii ce sperau să rupă Ardealul din fiinţa ţării, de se lua Europa cu mâinile de cap şi avertiza că Tribunul trebuie marginalizat cu orice preţ, actualul preşedinte îşi freca mâinile de satisfacţie şi exclama în barbă: „Vadim te iubim, că ca tine nu găsim!”.

Cu două zile înainte de a merge la Consiliul European de primăvară, Traian Băsescu şi l-a asumat integral pe Corneliu Vadim Tudor, cu tot cu găleţile de lături pe care le-a aruncat, preţ de aproape 20 de ani, pe scena politică autoh tonă. N-ar trebui să ne mire. Între cei doi politicieni n-au fost diferenţe majore. Scopurile au fost aceleaşi, metodele au fost diferite.

 

Citeşte mai mult în Evenimentul Zilei