MENIU

Sighişoara a luat premiul "Bijuteria medievală a României" din partea Elveţiei

Foto: www.descopera.org

Comitetul Ştiinţific pentru Decernarea Premiilor Turismului Elveţian a anunţat oficial Primăria Sighişoara că oraşul a primit premiul "Bijuteria medievală a României" la categoria "Destinaţie care trebuie descoperită".

Sighişoara va fi ridica prestigiosul premiu de la Târgului Internaţional Elveţian al Vacanţelor, care se va desfăşura între 29 octombrie – 1 noiembrie 2009 la  Lugano.

„Fascinantul şi înfloritorul trecut, unicitatea medievală şi flerul romantic, poziţia sugestivă pe Valea Târnavei Mari, vechiul oraş cu ziduri medievale, cu alei şi străduţe caracteristice, casa natală a Prinţului Vlad Ţepeş şi legenda lui Dracula, numeroasele clădiri istorice, ca şi Turnul cu ceas şi Biserica Mănăstirii, sunt câteva din motivele care ne-au determinat să desemnăm această prestigioasă consideraţie Sighişoarei”, se arată în motivaţia Comitetului ştiinţific pentru Decernarea Premiilor Turismului Elveţian.

"Ca destinaţie premiată veţi avea parte de o mare vizibilitate şi promovare prin partenerii noştri mass media, deoarece Comitetul nostru ştiinţific a pregătit un pachet promoţional pentru a vă creşte vizibilitatea pe teritoriul nostru timp de un an. Premiul vă oferă posibilitatea de a avea contact cu persoane importante şi promisiunea pieţelor elveţiene şi din Italia de Nord de a promova cu succes atractivitatea destinaţiei dumneavoastră”, se arată în scrisoarea primită de primarul Sighişoarei, Dorin Dăneşan.

"Sper ca aşa cum Sibiul a fost capitală europeană, noi să fim capitala medievală a Europei. Mă străduiesc să finalizăm reabilitarea Cetăţii Medievale pentru ca turiştii să fie primiţi aşa cum se cuvine”, a declarat Dorin Dăneşan.

Mai multe articole despre:
premiu Elveţia Sighişoara