MENIU

Sfârşitul de săptămână a fost marcat de numeroase proteste în Europa

Foto: Realitatea TV

Sfârşit de săptămână dominat de proteste în Europa. În Franţa, Irlanda sau Rusia mii de oameni au ieşit în stradă fie din solidaritate cu alţi protestatari, fie din motive economice sau politice.

Mii de oameni au luat cu asalt străzile Parisului într-un marş de solidaritate cu muncitorii din Guadelupa şi Martinica, teritoriile franceze din Caraibe. Aceştia sunt în grevă de o lună, în semn de protest faţă de nivelul de trai scăzut şi faţă de preţurile exagerat de mari, care uneori le depăşesc chiar şi pe cele din Franţa.

La Dublin, 100.000 de oameni au ieşit în stradă pentru a critica planul de austeritate pus în aplicare de guvernul irlandez în replică la criza economică. Premierul Brian Cowen a recunoscut că măsurile sunt dificile şi în unele cazuri dureroase, dar a subliniat că ele sunt necesare şi corecte. Explicaţie insuficientă pentru oameni care au promis că vor repeta acţiunea de protest.

Prezenţă mai puţin numeroasă la Moscova, unde circa 350 de susţinători ai opoziţiei ruse au cerut demisia Guvernului Putin şi organizarea de alegeri anticipate.
Mai multe articole despre:
proteste Europa