MENIU

Serbia a semnat cu Fiat un acord pentru producţia de modele Punto

Foto: wordpress.com

Producătorul auto italian Fiat şi guvernul sârb au semnat vineri un acord la Torino referitor la producţia în Serbia de modele Fiat Punto, un prim pas al concretizării înţelegerii încheiate în septembrie, potrivit unor surse din cadrul Fiat, relatează AFP.

"Un acord a fost semnat la Torino între reprezentanţii Fiat şi cei ai guvernului sârb, reprezentat de vicepremierul însărcinat cu economia Mladjan Dinkici, pentru producţia modelului Fiat Punto la uzina Zastava de la Kragujevac", în centrul Serbiei, în conformitate cu declaraţiile unui purtător de cuvânt al Fiat.

Producţia va începe "la sfârşitul lui martie", iar obiectivele pentru 2009 vizează 15.000 de autovehicule, a adăugat reprezentantul Fiat. Maşinile sunt destinate pieţei din Serbia şi din ţările limitrofe, a mai spus purtătorul de cuvânt al Fiat.

Zastava producea deja modele asemănătoare cu Fiat Punto, dar sub marcă proprie. Aceste modele, denumite Zastava10, vor fi înlocuite cu Punto.

Belgradul şi reprezentanţii Fiat au semnat un acord pentru crearea unei companii cu capital mixt, deţinută în proporţie de 67% de către grupul italian şi 33% de către guvernul sârb, cu scopul de a investi 700 milioane de euro în uzina de la Kragujevac.
Mai multe articole despre:
Serbia Italia acord automobile Fiat