MENIU

Şerban Nicolae, Adrian Păunescu, Dan Mihalache vor să candideze pentru PSD la PE

Foto: NewsIn

Foştii parlamentari Şerban Nicolae, Adrian Păunescu şi Dan Mihalache, care nu au reuşit să prindă un nou mandat în 2008, intenţionează să candideze la alegerile pentru Parlamentul European, au declarat pentru NewsIn surse din PSD.

Potrivit aceloraşi surse, lista candidaţilor PSD la europarlamentare va fi deschisă de Adrian Severin.

Din cei 10 europarlamentari ai PSD, opt au şanse mari să fie repuşi pe listă, însă surprize pot apărea în sensul ca unii dintre ei să fie puşi pe locuri mai dezavantajoase, pentru a face loc unor candidaţi susţinuţi de filialele vocale ale partidului. Doi dintre actualii europarlamentari, Alin Lucian Antochi şi Vasilica Viorica Dăncilă, care au ajuns în PE anul acesta după ce Titus Corlăţean şi Cătălin Nechifor au fost aleşi în Parlamentul naţional, au şanse mici de a intra în competiţie, cel puţin pe locuri eligibile.

Ca şi la celelalte partide, doritori în PSD de a-şi depune candidatura la PE sunt cei care au candidat la parlamentare anul trecut şi au pierdut. Este vorba de Şerban Nicolae, Adrian Păunescu, Dan Mihalache, Victor Negrescu sau Aristide Roibu. În eventualitatea în care PC va decide să participe la euroalegeri pe lista PSD, conservatorii vor primi un loc eligibil din primele zece. Printre posibilii candidaţi ai PC ar fi, spun aceleaşi surse social-democrate, tot foşti parlamentari care au ratat intrarea în Parlament. E vorba de fostul senator Codruţ Şereş, propus de PSD la Agenţia Română de Investiţii Străine, dar căruia Emil Boc i-ar fi refuzat numirea, Corneliu Ciontu sau Maria Grapini, susţin sursele social-democrate.

Dintre actualii europarlamentari ai PSD, Adrian Severin, Victor Boştinaru, Daciana Sârbu, Corina Creţu, Rovana Plumb, Adriana Ţicău, Gabriela Creţu şi Ioan Mircea Paşcu vor fi puşi pe locuri eligibile. În condiţiile în care PSD îşi propune să obţină încă cinci locuri (în afară de cele 10), practic, bătălia se va da pentru aceste locuri propuse ca ţintă de pesedişti.

Mai multe articole despre:
alegeri PSD PE candidaţi