MENIU

Senatul a votat Ordonanţa de urgenţă care permite continuarea lucrărilor la pasajul Basarab

Foto: NewsIn

Plenul Senatului a decis, luni, cu 69 de voturi pentru, 11 împotrivă şi opt abţineri, reglementarea procedurilor de expropriere pentru cauză de utilitate publică a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul pasajului Basarab.

Senatorii au modificat doar la nivelul tehnicii legislative Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind declanşarea procedurilor de expropriere pentru cauză de utilitate publică a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de interes local, "Pasaj denivelat rutier superior Basarab".

Potrivit textului votat de senatori, care urmează să fie decis de către deputaţi, este declarată de utilitate publică lucrarea de interes local "Pasaj rutier denivelat superior Basarab".

De asemenea, se aprobă declanşarea procedurilor de expropriere pentru cauză de utilitate publică, a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării menţionate.

Senatorii au acceptat şi ca, în vederea justei despăgubiri pentru imobilele situate pe amplasamentul lucrării, să se aloce suma de 104.720 lei, din bugetul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Senatorul PNL Ovidius Mărcuţianu a intervenit de la tribună pentru a explica faptul că, din calculele sale, pentru un metru pătrat expropriat se plăteşte în jur de 4.200 de euro. "Aş dori să se explice cum s-a ajuns la această sumă, o construcţie nouă nu poate să depăşească 1.000-1.100 pe metru pătrat", a comentat el. Solicitarea grupului PNL de retrimitere a acestui proiect la Comisia de resort, din această cauză, nu a fost adoptată.