MENIU

Şeful FBI nu are voie să facă tranzacţii online, după ce a fost victima unei tentative de phishing

Foto: huffingtonpost.com

Soţia directorului FBI, Robert Mueller, i-a interzis acestuia să mai facă tranzacţii online după ce a căzut victimă unei tentative de phishing, a declarat el.

Mueller a primit un email ce părea a fi trimis de banca sa, în care i se cerea să verifice nişte informaţii. A început să urmeze instrucţiunile, după care şi-a dat seama "că ar putea să nu fie o idee foarte bună", a povestit el. Fiind "doar la câteva clickuri distanţă de a cădea victimă unei scheme clasice de phishing pe internet", directorul FBI s-a oprit, însă, la timp.

El a schimbat parolele şi i-a povestit soţiei incidentul. "Sunt banii noştri. Fără tranzacţii pe internet pentru tine", i-a răspuns ea.

Anterior, FBI a anunţat punerea sub acuzare a 100 de persoane din Statele Unite şi Egipt şi arestarea a 33 de persoane în California, Nevada şi Carolina de Nord, în cadrul "operaţiunii Phish Phry" - cea mai amplă anchetă privind infracţiunile informatice din Statele Unite".

Mueller a precizat că majoritatea infracţiunilor de acest tip provin din Europa de Est. Pentru a susţine investigaţiile de la Bucureşti, de exemplu, FBI a trimis agenţi la secţiile de poliţie din România, care au participat la arestarea a peste 100 de persoane din ţară şi din Statele Unite anul trecut, a precizat el.

Mai multe articole despre:
FBI tranzacţii online phishing Robert Mueller