MENIU

Şeful DGIPI a fost audiat, din nou, în Comisia de Apărare din Camera Deputaţilor în scandalul "Mircea Băsescu"

Foto: gardianul.ro

Şeful DGIPI, Gelu Drăjneanu, a fost audiat în Comisia de Apărare din Camera Deputaţilor în legătură cu transportul de muniţie de la Băbeni, şeful Comisiei, Costică Canacheu declarând, la final, că discuţiile din şedinţă nu pot fi făcute publice.

"Am avut date relevante şi astăzi, care nu pot fi date publicităţii, pentru că nu sunt complete şi pentru că foarte multe sunt clasificate", a afirmat Canacheu.

Comisia de Apărare din Camera Deputaţilor va face în cursul săptămânii viitoare un raport, în urma audierilor pe care le-a desfăşurat în cazul transportului de muniţie de la Băbeni, a declarat preşedintele Comisiei, Costică Canacheu.

"Comisia va elabora pentru săptămâna viitoare un raport al acestei activităţi pe care a desfăşurat-o în interesul opiniei publice cu această speţă şi în general cu felul în care este reglementată problematica aceasta specială a armamentului şi muniţiei în România", a spus Canacheu, care a precizat că raportul nu va fi înaintat şi Biroului Permanent al Camerei, pentru că nu este vorba despre o comisie de anchetă în acest caz, ci doar despre control parlamentar.

Raportul ar urma să fie redactat după ce vor fi din nou invitaţi la audieri miniştrii Cristian Diaconescu şi Dan Nica, absenţi la şedinţa de marţi.
Potrivit lui Canacheu, cei doi miniştri vor fi chemaţi să spună de ce nu au comunicat public toate datele pe care le aveau la dispoziţie în legătură cu firma Oxo Network şi transportul muniţiei de la Băbeni, deşi totul se făcuse în mod legal.

Şeful DGIPI a mai fost audiat în Comisia de apărare pe 8 septembrie. Atunci, şeful Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, Gelu Drăjneanu, a declarat că posibilitatea ca documente din arhiva direcţiei să fie scoase este foarte redusă, dacă nu imposibilă. Drăjdeanu a mai afirmat că gestionarea arhivei DGIPI se face conform legii.

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, declarase, la Şcoala de vară a tinerilor PSD, că are informaţii despre Mircea Băsescu de la SRI, nu de la "Doi şi un sfert" - serviciul secret al Ministerului de Interne -,  aşa cum sugera Elena Udrea. Pe 7 septembrie, Vanghelie şi-a nuanţat declaraţiile, precizând că nu el a intrat în posesia informaţiilor cu privire la Mircea Băsescu.