MENIU

Şeful clinicii Sabyc rămâne în arest, după ce instanţa a respins definitiv cererea de eliberare pe cauţiune

Foto: Gardianul.ro

Curtea de Apel Bucureşti a admis, luni, recursul procurorilor împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti, care hotărâse să-l elibereze pe cauţiune pe şeful clinicii Sabyc, Harry Mironescu, astfel încât acesta rămâne în arest. Decizia instanţei este definitivă.

De asemenea, Curtea de Apel Bucureşti a dispus restituirea către Mironescu a sumei de 10.000 de lei, reprezentând contravaloarea cauţiunii. 

Şeful clinicii Sabyc, Harry Mironescu, a susţinut luni, în faţa magistraţilor, că, din cauza problemelor cu inima, nu mai suportă detenţia, drept pentru care a cerut eliberarea pe cauţiune în procesul în care este acuzat de trafic ilegal cu ovule.

"După cinci săptămâni în arest, sunt în imposibilitatea de a mai suporta regimul de detenţie", a declarat Mironescu în faţa magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti (CAB), care au judecat recursul procurorilor împotriva deciziei instanţei inferioare, care a admis eliberarea patronului clinicii Sabyc pe cauţiune.

În replică, procurorul a susţinut că vârsta sau afecţiunile medicale nu justifică eliberarea pe cauţiune şi a amintit că în dosarul traficului cu ovule există 70 de părţi vătămate.

Tribunalul Bucureşti motivează decizia de săptămâna trecută de a-l elibera pe cauţiune pe Harry Mironescu, patronul clincii Sabyc, prin faptul că la dosar nu sunt indicii temeinice din care să rezulte că acesta, eliberat provizoriu, ar putea să săvârşeasca alte infracţiuni sau ar influenţa probatoriul.

Nu există date sau informaţii din care să rezulte că Harry Mironescu, eliberat provizoriu, ar putea să săvârşească alte infracţiuni sau că ar încerca să zădărnicească aflarea adevărului prin influenţarea unor părţi, martori, experţi, alterarea sau distrugerea mijloacelor de probă, se arată în motivarea Tribunalului Bucureşti (TB). "Din acest punct de vedere, nu se poate prezuma că, odată pus în libertate provizorie, inculpatul ar zădărnici aflarea adevărului sau că ordinea publică ar fi în mod real afectată", arată judecătorii în decizia din 19 august.

Tribunalul Bucureşti a emis, pe 20 iulie, mandate de arestare pentru 29 de zile pentru cele trei persoane acuzate că ar fi "capii" reţelei de trafic internaţional de ovule în care este implicată clinica Sabyc.

Mai multe articole despre:
proces trafic instanţă ovule Sabyc Harry Mironescu