MENIU

Sectorul 1 şi Capitala se acuză reciproc în scandalul legat de lucrările necesare în Străuleşti

Foto: NewsIn

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, acuză consilierii generali PDL şi PSD că refuză finanţarea lucrărilor de infrastructură din Străuleşti, afirmaţie considerată mincinoasă de către reprezentanţii municipalităţii.

"Consilierii generali PDL şi PSD din Consiliul General al Municipiului Bucureşti continuă seria abuzurilor împotriva bucureştenilor din sectorul 1. În total dispret faţă de câteva mii de locuitori ai cartierelor Vatra Nouă, Străuleşti şi Chitila Triaj, consilierii PDL şi PSD au tăiat finanţarea pentru lucrarile de introducere apă, canal şi asfalt în cartierele amintite", a declarat marţi primarul sectorului 1, Andrei Chiliman.

Edilul sectorului 1 este nemulţumit că nu a primit, în urma votării bugetului Capitalei, suma de 37 milioane pe care ar fi urmat să o investească în lucrări de apă şi canal în cartierele Vatra Nouă, Străuleşti şi Chitila. 

"Este o minciună, o dezinformare a primarului Chiliman", susţine viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu, potrivit căruia lucrările de la Străuleşti au finanţare de la Banca Mondială. "Banii care se dau de la bugetul Primăriei Capitalei la sectoare provin de la guvern şi sunt destinaţi reechilibrării bugetelor locale. Or Primăria sectorului 1 are un buget aproape cât cel al municipalităţii, iar anul trecut a avut un excedent mare, aşa că nu era cazul de reechilibrare", spune Raicu. 

Viceprimarul general susţine că banii pentru sectoare au fost acordaţi în funcţie de mărimea bugetului şi de datoriile bugetelor locale.

Potrivit unei hotărâri aprobate, luni, de consilierii generali ai Capitalei, sectorul 2 a primit, pentru reechilibrare, 20 de milioane de lei, sectorul 3 - 31 de milioane, sectorul 4 - 20,86 milioane, sectorul 5 - 45 de milioane,  iar sectorul 6 - 28 de milioane de lei. 

Zeci de bucureşteni din sectorul 1 au protestat în două rânduri, în luna martie, pe bulevardul Petrila, nemulţumiţi că în cartierul Străuleşti nu există apă curentă, canalizare şi gaz, în ciuda unui contract pentru lucrări de infrastructură încheiat în 2006. 

Locuitorii din zonă susţin că, în ciuda promisiunilor făcute de edili în ultimii trei ani, nu a fost demarat niciun program pentru lucrări la reţeaua de apă-canal.