MENIU

Secretara unui liceu din Oradea este urmărită penal pentru falsificare de foi matricole

Foto: RTV

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Bihor au început urmărirea penală faţă de o orădeancă de 44 de ani, secretară la un liceu particular din Oradea, care ar fi înscris la liceu elevi de la unităţi de învăţământ cu alt profil, fără ca aceştia să susţină examene de diferenţă.

Femeia este acuzată că ar fi înscris în anul şcolar 2007-2008 elevi transferaţi de la alte unităţi de învăţământ cu alt profil, fără ca aceştia să susţină examenele de diferenţă şi fără să prezinte actele necesare transferului.

Secretara liceului este acuzată că a înscris la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie 2008 o elevă, care în anul şcolar 2005 - 2006 a absolvit clasa a IX-a, iar în anul şcolar 2006 - 2007 nu a frecventat şcoala. Eleva i-ar fi achitat acesteia suma de 900 euro reprezentând taxă de şcolarizare pentru clasele X-XI, deşi aceasta nu a urmat cursurile şcolare şi a primit chitanţă pentru suma plătită.

"Aceeaşi orădeancă este suspectată şi că ar fi înscris la examenul de bacalaureat sesiunea iunie 2008 un alt elev, care avea situaţia şcolară neîncheiată, deoarece nu a frecventat cursurile şi nu a fost înscris în catalogul clasei a XII-a, curs de zi", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Alte acuzaţii sunt legate de faptul că suspecta ar fi înscris alţi doi elevi la examenul de bacalaureat sesiunea iunie 2008, care au absolvit anterior alte unităţi de învăţământ, fără a avea repartiţie de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor. De asemenea, femeia ar fi transferat, în anul şcolar 2004-2005, o altă elevă la liceul particular la care îşi desfăşura activitatea, în clasa a X-a, fără a prezenta actele necesare transferului. Astfel că, la verificarea dosarului de bacalaureat din sesiunea iunie 2008, acesteia nu i-a fost găsită foaia matricolă pentru absolvirea clasei a IX-a, fiind respinsă de la examenul de bacalaureat de către membrii comisiei după susţinerea primelor două probe de examen.

Cercetările în acest caz sunt continuate de poliţiştii bihoreni cu suspecta în stare de libertate.
Mai multe articole despre:
elev liceu profesor examene urmărire penală