MENIU

Se întorc ploile şi vremea se răceşte în următoarele zile. VEZI PROGNOZA METEO

FOTO: tramclub.org

Temperaturile ultimelor zile ne-au făcut să uităm că a început deja toamna astronomică. Astfel marţi, în unele zone ale ţării maximele au ajuns la aproape 30 de grade Celsius.

Dinspre nord vine către noi un front atmosferic care va traversa ţara până sâmbătă. Va aduce nori şi ploi, dar sistemul noros nu este foarte compact, iar ploile nu vor fi însemnate cantitativ. Ce este mai important este că în spatele frontului atmosferic vine o masă de aer mai rece.

Vremea se va răci cu 5,6 grade faţă de începutul aceste săptămâni. Duminică, aspectul vremii va fi în general frumos, dar vom fi încă în această masă de aer rece, aşa încât maximele vor fi cuprinse între 20 şi 25,26 de grade.

Vremea va fi caldă şi în general frumoasă. Cerul va fi mai mult senin şi variabil în nord, unde sunt condiţii de ploaie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 şi 30 de grade.

Un front atmosferic va traversa ţara începând de miercuri seară până vineri, de la nordvest spre sudest. Va ploua în vestul Olteniei, în Transilvania şi centrul Moldovei, dar ploile nu sunt însemnate cantitativ. În urma frontului, în Banat, Crişana, Maramureş şi nordul Moldovei vremea este în general frumoasă, dar mai rece decât astăzi fiindcă aici ajunge o masă de aer rece care în următoarele zile va ocupa tot teritoriul ţării.

Sâmbătă, frontul atmosferic deja iese din ţară. Mai sunt aşteptate ploi răzleţe, cel mai probabil în sudul Transilvaniei, în Oltenia şi nordul Munteniei. Temperatura scade şi în regiunile sudice şi sudestice aşa încât la nivelul întregii ţări maximele se vor încadra între 20 şi 25 de grade, cu cele mai ridicate în Câmpia de Vest. Sunt valori termice apropiate de cele normale pentru această dată.

În capitală este posibil să plouă puţin noaptea de vineri spre sâmbătă, dar sâmbătă vremea va fi în general frumoasă. Maxima însă va fi de circa 23 de grade Celsius.

Mai multe articole despre:
ploi prognoza weekend